Novi detalji o ubistvu Slaviše Krunića: Gajić nosio sanduk i plakao

Nebojša Tomašević
Novi detalji o ubistvu Slaviše Krunića: Gajić nosio sanduk i plakao

Rodoljub Gajić je na sahrani vlasnika “Sektor sekjrutija” Slaviše Krunića nosio sanduk, te ga spustio u raku i sve vrijeme stajao kraj porodice ubijenog.

Ovo potvrđuju fotografije fotoreportera “Glasa Srpske”.

“Učestvovao je u ubistvu, a sa nama sutradan plakao. Dao čitulju u novinama, bio na sahrani… Bože, ima li te? Kakav nečovjek možeš biti”, komentar je jednog od Gajićevih radnih kolega.

Tužiocima priznao da je izdao gazdu

Radnik “Sektor sekjuritija” Rodoljub Gajić iz Banjaluke, koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji vlasnika pomenute agencije Slaviše Krunića, priznao je u tužilaštvu da je ubijenom napadaču Željku Kovačeviću odavao informacije o kretanju i navikama svog gazde, saznaje “Glas Srpske”.

- Osumnjičeni je tužiocu kazao da je komunicirao jedino sa Kovačevićem, kome je odavao detalje o obezbjeđenju Krunića. Pojasnio je da se dobro poznavao sa Kovačevićem jer su njih dvojica živjela u blizini, selo do sela, te istakao da nije komunicirao sa druga dva osumnjičena u ovom slučaju - rekao je izvor blizak pravosuđu.

Gajić je bio Krunićev čovjek od povjerenja, a prema nepotvrđenim informacijama, navodno ga je izdao jer je Kovačeviću dugovao novac.

Istragom je utvrđeno da je on imao ulogu “tipera” i da je odavao detalje o Krunićevom obezbjeđenju, za koje je znalo samo nekoliko ljudi. Prema nezvaničnim informacijama, Gajić je čak znao kada će se desiti zločin jer je u noći napada zamijenio smjenu s kolegom kako ne bi bio na radnom mjestu, iako je po rasporedu trebalo da radi. Hapšenje Gajića šokiralo je njegove kolege iz “Sektor sekjuritija”, koji ne mogu da vjeruju da je neko iz njihovog okruženja pomagao ubicama.

- Godinama je radio kao Krunićev pratilac. Čuvao mu je kuću, ženu i djecu, koje je vozio u školu... Na sahrani mu je nosio kovčeg, spuštao ga u raku... Kakav nečovjek možeš biti da u tome učestvuješ - u nevjerici se pitaju Gajićeve kolege.

Gajić je uhapšen u petak uveče, a tog dana pripadnici Specijalne policije MUP-a RS ponovo su “češljali” mjesto zločina u Glamočanima kod Banjaluke. Kako saznajemo, tražen je dokaz koji će uhapšenog čvršće povezati s ovim slučajem.

Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović iz Pala ubijeni su u sačekuši 22. aprila uveče u blizini imanja banjalučkog biznismena u Glamočanima kod Laktaša. Napadači su čekali skriveni u žbunju pored puta, a kada je naišla “tojota” u kojoj su bili Krunić, Pavlović i vozač Goran Ilić osuli su rafalnu paljbu iz automatskih pušaka. Tom prilikom u razmjeni vatre usmrćen je osuđivani kriminalac Željko Kovačević. Njega je hicem iz pištolja pogodio Ilić, koji je teško ranjen u napadu. Zbog ovog zločina uhapšen je i pritvoren Emilio Baldo, a raspisana je potjernica za Benedijem Đukanovićem, koji je pobjegao u bijelom “golfu 7”. 

Osim “Sektor sekjuritija”, Krunić je bio vlasnik i kompanija “Žitopeka”, “Žitoprodukt”, “Sektor ADS” i “Sektor ZOS”.

Vještačenje

Balističkim vještačenjem automatskih pušaka koje je policija pronašla nakon zločina utvrđeno je da je su korišćene u ubistvu. Sa pušaka su izuzeti i DNK tragovi, koji su poslati na analizu, koja još nije okončana. Policija je tokom istrage pronašla i mobilni telefon kod ubijenog napadača Željka Kovačevića, kao i njegov automobil, koji je ostao parkiran u naselju Zalužani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana