Nestorović za „Glas Srpske“: Samo budala može da izjavi da nam je Dodik rasturio stranku!

Marijana Miljić Bjelovuk
Nestorović za „Glas Srpske“: Samo budala može da izjavi da nam je Dodik rasturio stranku!

BEOGRAD - Veoma sam zahvalan predjedniku Srpske Miloradu Dodiku što nam je otvorio oči. On nije uticao na mene, ali nam je objasnio da to neće funkcionisati i dao mi je neke informacije koje su meni jako koristile. Ja sam mu vrlo zahvalan na tome.

Rekao je ovo za „Glas Srpske“ jedan od osnivača pokreta „Mi – Glas iz naroda“ prof. dr Branimir Nestorović komentarišući tvrdnje Siniše Ljepojevića da je za raskol u pokretu kriv niko drugi do predsjednik Srpske Milorad Dodik

- Da je Dodik rasturio pokret, to može da izjavi samo budala i izdajnik. To je to. Imam ja 70 godina, tako da je malo kasno da neko utiče na mene, ali mi je on objasnio da to neće funkcionisati i dao mi je neke informacije koje su meni  koristile - kazao je Nestorović i dodao da on nije ni napustio pokret „Mi - Glas iz Naroda“.

Podsjetimo, jedan od osnivača ovog pokreta, Siniša Ljepojević rekao je da je za raskol u pokretu kriv Milorad Dodik jer je on predložio Nestoroviću da je organizaciji potreban predsjednik, a ne kolektivno rukovodstvo.

Osnivači “Mi – glas iz naroda” optužili Dodika za raskol

Jovan Janjić, jedan od osnivača pokreta „Mi – glas iz naroda“, rekao je da je Milorad Dodik mnogo uticao na Branimira Nestorovića.

– Imali su sastanak Nestorović i Pavić sa Dodikom, bio je još jedan naš član, bez znanja nas ostalih. Izašli su na konferenciju za medije i iznosili stavove koje su iznosili, predstavljeni su kao poslanici „Mi“, a da ostali osnivači i članovi nisu znali ništa o tome. Govoreno je u naše ime, a da o tome mi ništa nismo znali – kaže Janjić.

Dodao je da je Dodik predložio Nestoroviću da treba da se uništi kolektivno rukovodstvo i da treba da se izglasa predsjednik.

Kompletan intervju sa Branimirom Nestorovićem, pročitajte sutra u štampanom izdanju "Glasa Srpske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana