Nebenzja:Rezolucija o Srebrenici može da poveća tenzije u cijelom regionu

Tanjug
Nebenzja:Rezolucija o Srebrenici može da poveća tenzije u cijelom regionu

NjUJORK - Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja izjavio je poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Njujorku, da Srbija od samog početka kada je riječ o rezoluciji o Srebrenici ima podršku Rusije, navodeći da taj dokument može da poveća tenzije u cijelom regionu.

Nebenzja je juče rekao da je sastanak sa predsjednikom Srbije prošao veoma dobro, kao i svaki sastanak na bilo kojem nivou između Srbije i Rusije.

-Želio bih da istaknem posvećenost koju predsjednik Vučić ima u ovom slučaju koji je veoma važan za srpski narod. Mnogo smo pričali o ovoj reviziji istorije koja je u usponu, ne samo u ovom slučaju, već i generalno - rekao je Nebenzja u izjavi za srpske medije u Njujorku.

On je istakao da neke snage žele da izmjene istoriju Drugog svjetskog rata, istoriju događaja na Balkanu 1990-tih, a manifestacija toga je, kako je naveo, prijedlog rezolucije o Srebrenici o kojem će se uskoro glasati na Generalnoj skupštini UN.

Nebenzja je rekao da rezolucija pogoršava situaciju na Balkanu i može da poveća tenzije u cijelom regionu, a ne samo u zemlji čiji je dio rukovodstva, kako je naveo, inicirao glasanje o nacrtu tog dokumenta.

-Svjesni smo da će rezolucija možda biti usvojena i da će to biti „Pirova pobjeda“ za njene sopnzore - kazao je ruski ambasador.

Nebenzja je rekao da će u četvrtak govoriti na sjednici Generalne skupštine UN, na kojoj će se razmatrati prijedlog rezolucije o Srebrenici, ali nije htio da otkrije šta će da kaže da ne bi unaprijed upozorio one kojima će se obratiti.

-Od samog početka Srbija ima podršku Rusije - rekao je Nebenzja odgovarajući na pitanje novinara da li će Rusija podržati Srbiju.    

Generalna skupština UN sutra treba da glasa o prijedlogu rezolucije o Srebrenici.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana