Na dvije lokacije u Sarajevu oštećeni izlozi pekare “Manja”

GS
Foto: Dnevni avaz

SARAJEVO - U Sarajevu su na dvije lokacije oštećeni stakleni izlozi pekare “Manja”, potvrdila je Srni portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

Novalićeva je rekla da je policiji jutros u 4.30 časova prijavljeno da je u ulici Koševo opština Centar oštećen stakleni izlog na pekari “Manja” i u 6.00 časova na pekari u ulici Džamijska u opštini Centar Sarajevo.

Novalićeva je navela da je izvršen uviđaj i da je djelo okvalifikovano kao krivično djelo oštećenje tuđe stvari, te dodala da će biti preduzete radnje u vezi sa tim.

Vlasnik lanca pekara “Manja” je Saša Trivić i Banjaluke.

Izlozi su razbijeni nakon što je juče Federalna uprava za inspekcijske poslove objavila da je potvrdila prisustvo svinjske DNA u bureku deklarisanom kao proizvod od junećeg mesa u Vogošći.

Nakon toga su se oglasili i iz kompanije „Krajina Klas“, koja je vlasnik pekara Manja.

- Ono što možemo sigurno tvrditi jeste da kompanija "Krajina klas" uopšte ne koristi svinjsko meso ili proizvode od svinjskog mesa u dijelu proizvodnih pogona u kojima se obavlja priprema i proizvodnja bureka i samim tim je nemoguće da dođe do miješanja pojedinih vrsta mesa u našim proizvodnim procesima na liniji za proizvodnju pita – naveli su.

U Sarajevu su i ranije u više navrata razbijani izlozi pekare “Manja”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana