Miličević: Da je odgovoran, Helez bi sam podnio ostavku

Srna
Miličević: Da je odgovoran, Helez bi sam podnio ostavku

BANjALUKA - Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je da bi ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez, da postoji odgovornost, sam podnio ostavku nakon njegovih izjava da u Republici Srpskoj postoje navodni kampovi za vojnu obuku.

"Nedopustivo je da iznosi dezinformacije koje unose nemir, narušavaju bezbjednosnu situaciju i podstrekavaju mržnju koje nam je bilo previše u proteklih nekoliko decenija. Očigledno je da on nema odgovornosti, pa prijeti planovima 'A' i 'B', neutralizacijom i slično", rekao je Miličević.

Povodom inicijative za smjenu Heleza, Miličević je rekao da poslanici ove stranke nisu ni glasali za njegov izbor jer su i tada smatrali da nije adekvatna osoba za tako odgovoran posao, saopšteno je iz SDS-a.

Komentarišući nedavno obilježavanje 25. novembra u Banjaluci, gdje su članovi BORS-a povicima dočekali lidere NIP-a, SDP-a i Naše stranke, Miličević je podsjetio da BiH nema zakon o praznicima.

"Pravilo broj jedan za mene je, nekako ljudski, kad već ne postoji zakon - neka svako slavi ono što želi, ali ne može nametati drugom da slavi ono što ne želi. Republika Srpska slavi 9. januar i obilježava ga već duži niz iz godina i to će činiti ubuduće.

Ali, to ne znači da guramo prst u oko bilo kom drugom narodu u BiH", rekao je Miličević. On je naveo da podržava da svaki narod u BiH slavi praznik koji misli da treba da slavi, ali ne da drugom određuje šta ne treba da slavi ili da slavi ono što ne želi. Ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez saslušan je juče pred Tužilaštvom BiH u svojstvu svjedoka povodom njegovih izjava o navodnom postojanju vojnih kampova za obuku u Republici Srpskoj, a Klub poslanika SNSD-a i Srpski klub u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputili su inicijativu za smjenu Heleza sa funkcije ministra.

Obavještajno bezbjednosna agencija /OVA/ BiH nema informacije o postojanju vojih kampova i paravojnih formacija u BiH, rečeno je Srni u ovoj agenciji, uz napomenu da su o tome proslijedili informaciju predsjedavajućoj Savjeta ministara Borjani Krišto. "Poslat je odgovor da ne postoje ni kampovi niti bilo kakve paravojne formacije", odgovorili su Srni iz OBA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana