Mask predlaže otkaz za šefa Diznija jer se kompanija više ne oglašava na X

Tanjug
Mask predlaže otkaz za šefa Diznija jer se kompanija više ne oglašava na X

VAŠINGTON- Vlasnik platforme X Ilon Mask smatra da bi šef kompanije "Dizni" Bob Iger trebalo da bude "odmah otpušten" nakon što je ta kompanija prestala da se oglašava na njegovoj platformi.

"Volt Dizni se okreće u grobu zbog onoga što je Bob uradio njegovoj kompaniji", naveo je Mask u nizu objava protiv medijskog giganta, objavio je Bi-Bi-Si (BBC).

Mask je takođe optužio "Dizni" za oglašavanje na drugim platformama društvenih medija koje dozvoljaju kontroverzne materijale.

To dolazi samo nedjelju dana nakon što je Mask kompanijama koje su se pridružile bojkotu objavljivanja reklama na njegovoj platformi, poručio da same odluče.

Pojedine kompanije su suspendovale svoje oglašavanje na X zbog zabrinutosti usljed širenja antisemitizma.

"Dizni" nije odmah danas odgovorio na zahtjev Bi-Bi-Si-ija za komentar.

Iger se šokantno vratio u "Dizni" prije nešto više od godinu dana, manje od 12 mjeseci nakon penzionisanja, da bi usmerio kompaniju kroz turbulentna vremena, pošto je vrijednost akcija opala.

Prošle sedmice, Mask je na jednom događaju u Njujorku napao oglašivače koji su napustili X i upozorio da će to "ubiti tu platformu društvenih medija".

On je takođe optužio kompanije, uključujući Dizni, Epl i Komkast, koje su pauzirale oglašavanje na platformi, da pokušavaju da ga ucijene.

U julu, Mask je u postu na X potvrdio da je prihod od oglasa pao za 50 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana