Košarac: Podmuklo pokušavaju etiketirati srpski narod, počistite ispred svog dvorišta

SRNA
Košarac: Podmuklo pokušavaju etiketirati srpski narod, počistite ispred svog dvorišta

SARAJEVO- Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je povodm 32. godišnjice od zločina u Dobrovoljačkoj ulici, da su pucnji u nevine ljude, mlade vojnike koji su u koloni pokušali da napuste Sarajevo nakon postignutog dogovora, predstavljali su pucnje u mir i slobodu.

- Zločini nad nevinim vojnicima i civilima u službi nekadašnje JNA 2. i 3. maja 1992. godine u Sarajevu predstavljaju zločine protiv mira i ključni dokaz da je tadašnje bošnjačko rukovodstvo izazvalo ratni sukob da bi ostvarilo svoje političke ciljeve - istakao je Košarac na svom "Instagram" profilu.

Kako on dodaje, kontinuitet licemjerne bošnjačke politike nastavljen je i dan danas.

- Šta kažu o zločinu u Dobrovoljačkoj ulici oni koji danas pričaju o suživotu? Kukavički i podmuklo pokušavaju etiketirati srpski narod, a ćute o ovom strašnom zločinu. Neka očiste ispred svog dvorišta! Poražavajuće je što politika Sarajeva više od tri decenije ne nalazi za shodno da na dostojanstven način obilježi mjesto stradanja nedužnih vojnika i civila - navodi Košarac.

Ističe da je poseban zločin i so na ranu porodica žrtava predstavlja uporno višegodišnje odbijanje Tužilaštva BiH da procesuira odgovorne za ove zločine.

- Ova neustavna institucija time potvrđuje da je instrument bošnjačke politike i politike međunarodne zajednice, koje su usmjerene protiv Republike Srpske - navodi Košarac. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana