Košarac: Kosovski scenario nećete gledati u Srpskoj

Srna
Košarac: Kosovski scenario nećete gledati u Srpskoj

ISTOČNO SARAJEVO - Umjesto srpskog jedinstva i zaštite nacionalnih interesa srpskog naroda i Republike Srpske, opozicija je izabrala nelegitimnog stranca Kristijana Šmita, izjavio je član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac.

"Da budemo sasvim jasni, SDS, PDP i ostale opozicione stranke davno su odlučile da učestvuju na izborima po 'Šmitovom zakonu'. To je još jedna kapitulacija opozicije", naveo je Košarac.

Naravno, dodao je, da nisu računali na Izborni zakon Srpske, jer ga nisu ni podržali u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

"Naprotiv, podržali su i prihvatili mešetara Šmita i njegovo nasilje nad domaćim zakonodavstvom kako bi prevarama došli na vlast, svjesni činjenice da neće dobiti povjerenje građana Srpske", istakao je Košarac.

On je objavio na Instagramu da je opozicija, u izazovnim vremenima za Srpsku, ponovo izabrala put izdaje nacionalnih interesa i spremna je da uruši izborni suverenitet Srpske.

To je izuzetno opasno za Srpsku, ukazao je Košarac, jer može dovesti do podjela i haosa kroz izborni proces, što je cilj zapadnih zemalja.

"Opozicija se stavila u funkciji izvođača opasnih namjera. SNSD je ponudio svim partijama da bojkotujemo izbori po 'Šmitovom zakonu', ali opozicija je imala druge planove. Zbog njihove kapitulacije i izdaje, primorani smo na izlazak na izbore, jer ne smijemo dopustiti podjelu i urušavanje izbornog suvereniteta Srpske", naveo je Košarac.

Prema njegovim riječima, vidljivo je da su uz podršku Šmita i Majkla Marfija spremali različite scenarije po ugledu na događaje sa sjevera Kosova.

"Čak su nam pojedinci iz opozicije rekli da je bilo planirano da glasanje bude organizovano na čudnim i nepredviđenim mjestima, u kontejnerima, na ulicama i slično, kako bi se legalizovao taj izborni proces.

Kosovski scenario nećete gledati u Srpskoj! Naša politika je očuvanje nacionalnih interesa i izborne volje naših građana. Zato nastavljamo sa aktivnostima u vezi sa Izbornim zakonom Srpske, apsolutno posvećeni i privrženi očuvanju njenog izbornog suvereniteta", poručio je Košarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana