Kojić: Zbog kontradiktornih stavova Bećirovića, BiH ispada smiješna

GS
Kojić: Zbog kontradiktornih stavova Bećirovića, BiH ispada smiješna

BANjALUKA - Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je na samitu o Ukrajini u Švajcarskoj iznio svoj lični stav koji je uz to i kontradiktoran, jer istovremeno iskazuje podršku Ukrajini i tvrdi da u BiH postoje proruske snage, zbog čega BiH ispada smiješna, izjavio je Srni poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić.

Kojić je istakao da ta kontradiktornost Bećirovića u osnovi pokazuje da BiH nema zvaničan stav u smislu podrške Ukrajini kada je riječ o sukobu te zemlje i Rusije.

- To je smiješno u konkretnom slučaju, ali i generalno kroz procese koji se odvijaju u BiH - dodao je Kojić.

Prema njegovim riječima, Bošnjaci kroz ovakve i slične stavove na različitim konferencijama pokušavaju BiH da predstave kao zemlju Bošnjaka, dok Srbe žele da predstave kao diskriminišući faktor.

- Srbi su konstitutivni faktor i narod u BiH. Upravo u tom smislu je Dejtonskim mirovnim sporazumom propisan način vođenja spoljne politike, što, između ostalog, podrazumijeva i usaglašavanje sva tri člana Predsjedništva BiH, te da u skladu sa usaglašenim stavom na različitim konferencijama učestvuju ispred BiH - napomenuo je Kojić.

On je naglasio da Bećirović, ali i raniji predstavnici bošnjačkog naroda koji su bili na poziciji članova Predsjedništva, uporno pokušavaju da rade na takav način da BiH čine zemljom apsurda.

- To najbolje potvrđuje da je ovdje neophodno da svako ode na svoju stranu i da oni slobodno kroz Federaciju BiH iskazuju mišljenje svog naroda bez prava da izražavaju mišljenje Republike Srpske - smatra Kojić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bećirović je na samitu o Ukrajini, održanom u Švajcarskoj, rekao da će BiH nastaviti da iskazuje solidarnost prema Ukrajini i da proruske snage u BiH ugrožavaju mir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana