Kojić: Cilj rezolucije o Srebrenici  ukidanje Srpske

GS
Kojić: Cilj rezolucije o Srebrenici  ukidanje Srpske

BANjALUKA - Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić rekao je da je glavni cilj rezolucije o Srebrenici ukidanje Republike Srpske.

Kojić je za RTRS rekao da tvorci i zagovornici ove rezolucije žele da bude što manje Srpske u BiH jer im, kako kaže, smeta srpska borba za najljepše parče zemlje na svijetu.

- Žele da nam nametnu etiketu genocidnog naroda, a znamo da bi tu etiketu trebalo da nosi Njemačka, ali oni žele da operu svoju mračnu prošlost - naglasio je Kojić.

On je rekao da iza ove rezolucije stoji namjera vršenja dodatnog pritiska na rukovodstvo Republike Srpske i Srbije.

Kojić je istakao da bi usvajanjem rezolucije u Generalnoj skupštini UN Bošnjaci dobili priliku da tuže Srbiju i dobiju novčanu odštetu.

- Ako ova rezolucija bude usvojena, žrtve će biti proglašene genocidašima. Moj otac, koji je ubijen, biće genocidaš, a i ja kao njegov potomak - rekao je Kojić.

Kojić je pozvao građane na veliki narodni miting “Srpska te zove” koji će u četvrtak biti održan u Banjaluci i na kojem će biti iskazano nezadovoljstvo zbog inicijative da u Generalnoj skupštini UN bude usvojena rezolucija o Srebrenici.

On je istakao da bi ovakav miting trebalo da bude održan i u Srebrenici jer bi se tako srpskom narodu ovog područja poslala poruka da nisu sami i da mogu da računaju na podršku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana