Klokić: Predstavnici dijaspore sa Dodikom i Cvijanovićevom o unapređenju saradnje

Srna
Klokić: Predstavnici dijaspore sa Dodikom i Cvijanovićevom o unapređenju saradnje

Štutgart - Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić izjavio je da su predstavnici srpske dijaspore i privrednici izrazili interes da na večerašnjoj manifestaciji "Zavičajno veče" Republike Srpske u Štutgartu razgovaraju sa predsjednikom Republike Miloradom Dodikom i premijerom Željkom Cvijanović o mogućnostima unapređenja saradnje sa Srpskom.

"Na večerašnjoj manifestaciji biće prisutni privrednici iz Republike Srpske i sa svih područja bivše Jugoslavije. Oni su izrazili interes da razgovaraju sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i premijerom Željkom Cvijanović o mogućnostima uspostavljanja još jače saradnje sa Srpskom", rekao je Klokić uoči početka manifestacije u Štrutgartu.


On je istakao da manifestacija organizovana u sadradnji sa udruženjima, odnosno klubovima koji djeluju u okolini Štutgarta, predvođenih Srpskim centrom, i Predstavništvom Republike Srpske u tom gradu.

Očekuje se da će manifestaciji "Zavičajno veče" Republike Srpske u Štutgartu prisusutvovati oko hiljadu Srba iz dijaspore i ostalih krajeva bivše Jugoslavije.

Predsjednik Republike Milorad Dodik i predsjednica Vlade Željka Cvijanović sastali su se ranije danas sa predstavnicima srpske dijaspore u Beču, gdje su prisustvovali "Srpskom festu", kao i "Multi-kulti festu" u Leobersdorfu.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zemljotres u BiH!
Zemljotres u BiH!
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana