Još jedan gaf predsjednice Hrvatske

Glas Srpske
Još jedan gaf predsjednice Hrvatske

Zagreb - Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović govorila je u nedjelju na svečanom prijemu povodom 25. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske.

Kako je prenio hrvatski portal "Indeks", hrvatska predsjednica je pozdravila sve diplomate s kojima je u vreme priznanja Hrvatske sarađivala. Portal navodi da je Kolinda Grabar Kitarović 1992. godine imala 23 godine i bila studentkinja engleskog i španskog jezika na Filozofskom fakultetu.

"Pozdravljam svakog hrvatskog diplomata i diplomatkinju s kojima sam imala čast raditi u to vrijeme, koji su se toliko zdušno borili za našu samostalnost i nezavisnost. Nisu to bila laka vremena", rekla je hrvatska predsjednica. Ali, prema njenoj biografiji, diplomirala je 1993. godine, kad je počela i raditi u Ministarstvu spoljnih poslova.

Ovo je još jedan u nizu gafova hrvatske predsjednice u posljednje vrijeme. Podsjetimo, ona je pred predsjedničke izbore u SAD izjavila:

"Amerikanci će odlučiti ko će biti naš slijedeći predsjednik", i potom se ispravila rekavši "ovaj, njihov slijedeći predsjednik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana