Jadran Danilović, arhijerejski namjesnik sarajevski: Cilj napada na Srbe etnički čist prostor

slika: danilović
Jadran Danilović, arhijerejski namjesnik sarajevski: Cilj napada na Srbe etnički čist prostor

Sarajevo - Napadi na crkve, pravoslavna groblja i srpsku imovinu, uvijek nepoznatih počinilaca, kao i opstrukcije u vraćanju srpske imovine na području Mitropolije dabrobosanske predstavljaju pritisak i zastrašivanje pravoslavnih vjernika i malobrojnih Srba kako bi što prije napustili svoja ognjišta, istakao je arhijerejski namjesnik sarajevski Jadran Danilović.

Paroh dolački otac Jadran napomenuo je da se samo u hramu Svetog Preobraženja u Pofalićima u Sarajevu, od 2001. godine, otkako je sveštenik u ovoj crkvi, desilo 40 napada.

- Svaka rana na hramu, rasvjetnom tijelu, ogradi, prozoru je rana na svakom vjerniku - rekao je protojerej stavrofor Jadran.

On je ponovio da je riječ o psihološkom pritisku da se ovi prostori što prije napuste i ostanu etnički čisti.

- Sarajevo je i naše, ali muslimani, Bošnjaci hoće da naprave etnički čistu zajednicu. Sve je manje Srba, ali i Hrvata u Sarajevu. Imamo kontakte sa vjerskim službenicima Katoličke crkve koji su potvrdili da je i kod njih velika migracija i odlazak. Više je otišlo Hrvata iz Sarajeva poslije rata, nego u samom ratu - istakao je otac Jadran. (Srna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana