Italijani žele da grade cementaru u RS

M. Mi.
Italijani žele da grade cementaru u RS

Venecija - Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić rekao je u petak da su predstavnici italijanske kompanije koja se bavi organizacijom proizvodnje cementa iskazali interes za ulaganja u Srpskoj i izgradnju cementare.

- Uvjeren sam da imaju ozbiljan interes i očekujem da će to biti investicija koja će biti ozbiljno razmatrana u okviru njihovog holdinga i da će donijeti pozitivnu odluku o izgradnji cementare u Srpskoj - naveo je Đokić, koji boravi u posjeti italijanskoj pokrajini Frulija-Venecija-Đulija.

Nakon sastanka sa privrednicima, predstavnicima više privrednih komora, preduzeća i agencija koje se bave organizacijom i povezivanjem različitih privrednih struktura iz Italije sa inostranstvom, Đokić je izrazio zadovoljstvo iskazanim interesovanjem za ulaganja u RS.

- Predstavili smo sve što je važno investitorima u Srpskoj i očekujem da će vrlo brzo uslijediti nekoliko veoma značajnih posjeta koje bi mogle, osim u izgradnju cementare, omogućiti i ulaganja u oblasti metaloprerade, drvoprerađivačke i industrije tekstila, kože i obuće - naglasio je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana