Grujičić: Dok je Srpske biće i mira u BiH

SRNA
Foto: Agencije

BEOGRAD - Ministar zdravlja Srbije Danica Grujičić izjavila je večeras Srni u Beogradu da Republiku Srpsku nipošto ne treba posmatrati kao problem u BiH, jer je ona garant mira u BiH, ali i opstanka srpskog naroda zapadno od Drine.

"Republiku Srpsku nikako ne treba razumevati kao nekakvog provokativnog agensa. Naprotiv, dok bude Republike Srpske, biće i mira u BiH", rekla je Grujičićeva.

Grujičićeva je istakla da je za nju lično veoma važno što je prisustvovala večerašnjem prijemu u Beogradu povodom obilježavanja 32 godine od usvajanja prvog Ustava Republike Srpske i 9. januara - Dana Republike Srpske, jer je čitava familija njenog oca sa druge strane Drine.

"Ja jesam rođena u Užicu, ali sam leta provodila u mojoj Kravici i išla u Anđiće, kada mi je otac pokazao mesto stradanja porodice njegovog strica, dece i strine, tako da ja to posebno doživljavam kao sastavni deo svoje domovine", izjavila je Grujičićeva nakon prijema u Domu Vojske Srbije.

U Domu Vojske Srbije u Beogradu večeras je održan svečani prijem povodom obilježavanja godišnjice prvog Ustava Srpske i 9. januara, Dana Republike Srpske, kojem su prisustvovali zvaničnici Srpske, predvođeni predsjednikom Miloradom Dodikom, i Srbije, na čelu sa ministrom Nikolom Selakovićem, koji je na svečanosti bio u svojstvu izaslanika predsjednika Srbije.

Svečanosti je prisustvovao i Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

Prijem je organizovalo Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana