Dodik uvjeren u rast bilateralne saradnje Srpske i Azerbejdžana

Srna
Dodik uvjeren u rast bilateralne saradnje Srpske i Azerbejdžana

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku Azerbejdžana Ilhamu Alijevu povodom Dana državnosti, ističući da je uvjeren da će bilateralna saradnja Srpske i Azerbejdžana u mnogim segmentima bilježiti rast i ići uzlaznom linijom.

"Uvjeren sam da će naši odnosi dodatno ojačati u godinama koje su pred nama na obostranu korist naših naroda i zemalja", ističe se u čestitki.

Dodik je izrazio namjeru da se prijateljstvo i podrška, za koje su već postavili temelje, čvrsto nadograđuju, čuvaju i poštuju, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

"Sa Vama na čelu Azerbejdžan je izrastao u regionalnog lidera i ekonomsku silu i sa ponosom mogu reći da Republika Srpska i Azerbejdžan imaju posebno tople i prijateljske odnose, pune razumijevanja i uzajamnog poštovanja", navodi se u čestitki.

Predsjednik Srpske je ukazao da su razumijevanje i poštovanje unutrašnjih prilika i spoljne politike svake od zemalja od izuzetne važnosti u vrijeme velikih tektonskih geopolitičkih promjena i izazova na ekonomskoj globalnoj sceni.

Dodik je poželio predsjedniku Azerbejdžana lično zdravlje i blagostanje, kao i napredak i prosperitet prijateljskog naroda Azerbejdžana.

Predsjednik Srpske je čestitku uputio u svoje i u ime naroda i institucija Republike Srpske, prenoseći iskrene pozdrave i najljepše želje povodom Dana državnosti Azerbejdžana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana