Dodik: U Srebrenici ćemo predložiti mirni razlaz

Srna
Foto: Avaz.ba

BANjALUKA - Odlukom o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN potpisan je kraj BiH i najavio da će sutra sa sjednice Vlade Srpske u Srebrenici biti predložen federalnoj strani mirni razlaz, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

“Da li će to sve biti ubrzano ili u neko dogledno vrijeme to je stvar procesa. Mi biramo mirni razlaz i to ćemo predložiti sutra sa sjednice Vlade u Srebrenici. Predložićemo federalnoj strani”, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da su Republika Srpska i FBiH sporazumne strane Dejtonskog sporazuma, a time i Ustav BiH.

On je naveo da je u pitanju opsežna pokvarena intervencija međunarodne zajednice.

“Akcenat je na sve bacilo funkcionisanje zajedničkih institucija koje su, opet, oni svojim sponzorstvom itekako rušili inkognito i radili na tome da predlože i obezbijede podršku Njemačkoj. U tom pogledu ne obavještavaju organe BiH. Organi BiH, koje oni tako forsiraju da funkcionišu, nisu donijeli nikakvu odluku”, naveo je Dodik za RTRS.

Predsjednik Srpske rekao je da je očigledan primjer gdje je, kako kaže, jedan ambasador pri UN podržan od muslimanskog člana Predsjedništva BiH.

“Sve je to sramno i to znaju veoma dobro Amerikanci, Britanci, Nijemci i svi ostali koji se ovdje miješaju, vjerovatno kalkulišući da je to potrebno da se uradi jer će Srbi nekoliko dana galamiti, a onda će nestati”, zaključio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana