Dodik: Ostvaren najbolji rezultat na lokalnim izborima, kreće revizija članstva

Aleksandar Stojanović
Dodik: Ostvaren najbolji rezultat na lokalnim izborima, kreće revizija članstva

BANjALUKA - SNSD, iako stranka koja je ostvarila najbolji izborni rezultat na prethodnim lokalnim izborima, svjesna je da je u nekim lokalnim zajednicama ostvaren slab rezultat i u tim odborima doći će do promjene kadrova, a u narednom periodu slijedi revizija članstva, pristupanje novih lica i kreiranje nove strategije za predstojeće lokalne izbore.

Rekao je ovo predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nakon četvoročasovne sjednice predsjedništva partije, na kojoj se razgovaralo o trenutnoj političkoj situaciji u Srpskoj i planovima za naredne izborne cikluse.

Predsjedništvo je razmatralo i aktuelnu epidemiološku i ekonomsku situaciju u Srpskoj, a Dodik je rekao da je Srpska u tom pogledu ostvarila značajne rezultate.

- Dostigli smo prosječnu platu od 1000 KM, a u narednih 60 dana razmatraćemo da li postoji prostor za dodatno povećanje plata radnicima u zdravstvu. Pored toga, bilo je govora i o poskupljenju struje, za šta nismo bili saglasni, ali smo svjesni situacije izazvane virusom korona i krize koju je napravila, a uzeli smo u obzir i da Srpska ima najnižu cijenu električne energije u regionu - rekao je Dodik.

Govoreći o pismu Valentina Incka u kojem je srpskom narodu nametnuo kolektivnu odgovornost, Dodik je rekao da SNSD ne podržava prisustvo trenutnog, niti dolazak novog visokog predstavnika.

- Incko je te tim pismom pokazao sve, a ono je kočnica za pomirenje u BiH za koje se stranci navodno toliko zalažu - istakao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana