Đurđević Stamenkovski: Sa mitinga u Banjaluci poslata poruka sabornosti

GS
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA - Trg Krajine juče nije bio samo banjalučki, već centralni srpski trg na koji su se sabrali Srbi iz različitih krajeva Srpske, Srbije, sa Kosova i Metohije, koji su došli da daju podršku Srpskoj i da pošalju poruku sabornosti i jedinstva, rekla je predsjednica Srpske stranke “Zavetnici” Milica Đurđević Stamenkovski.

- Poslali smo odlučan odgovor da ono što se priprema Srpskoj nećemo dozvoliti, kao i da nećemo dozvoliti revitalizaciju istorije. Ono što branimo je svetinja - istakla je Đurđević Stamenkovski za RTRS.

Ona je naglasila da joj je izuzetno drago što je juče s njima na bini bila i majka Slavka Mandić, koja je u Srebrenici 1992. godine izgubila dvije kćerke i muža, i koja je, kako kaže, smogla snage da dođe i pokaže “da i naše majke koje su izgubile najmilije zaslužuju da im se ukaže poštovanje i pažnja”.

Većinska Srbija, istakla je, u potpunosti podržava Srpsku u svakom segmentu, ali je upozorila da postoji i manji dio, tzv. kvazi elita koja je, kako je rekla, odrođena od države i koja ne uvažava ni Srpski ni Srbiju, dok na Srpsku gledaju kao na teret.

- Oni vide Srbiju bez Srba, bez identiteta, ali srećom oni ne govore u ime Srbije i sve što kažu treba da se zna da to nije u ime Srbije - kazala je Đurđević Stamenkovski.

Ona je istakla da iza zloglasne rezolucije o Srebrenici u UN stoji Njemačka koja je počinila genocid i izazvala stradanje miliona ljudi u 20. vijeku.

- Zato ulažemo velike napore i diplomatske akcije da što veći broj zemalja ne da podršku tom dokumentu. Srbi su uvijek uz Srbe, a Drina je linija koja razdvaja samo dva plućna krila Srpsku i Srbiju - zaključila je Đurđević Stamenkovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana