Dejana Radojević-Bjeloš odgovorila na bizarnu prijavu: Vjerska obilježja nisu u kancelariji

G. M.
Dejana Radojević-Bjeloš odgovorila na bizarnu prijavu: Vjerska obilježja nisu u kancelariji

Sarajevo - Stručna saradnica Opštinskog suda u Sarajevu Dejana Radojević-Bjeloš istakla je u izjašnjenju koje je od nje zatražila predsjednica tog suda Janja Jovanović da se u njenoj kancelariji nisu nalazili nikakvi predmeti kojim bi bila ispoljavana vjerska, nacionalna, politička ili druga pripadnost.

Izjašnjenje je zatraženo zbog bizarne prijave da je prekršila pravila, jer na stolu drži vaskršnje jaje.

U Službi za informisanje Opštinskog suda kažu da je stručna saradnica navela i da u potpunosti poštuje odredbe Kodeksa sudske etike i Zakona o sudovima FBiH.

- Prijavu protiv Radojević-Bjeloš predsjednici suda i Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS) BiH uputilo je lice koje je kao punomoćnik stranke učestvovalo u parničnom postupku. U prijavi je navedeno da su se u kancelariji stručne saradnice nalazila vjerska obilježja u vidu košare sa vaskršnjim jajima od kojih je na nekima bio krst - naveli su u sudu.

"Glas Srpske" je objavio da je Radojević-Bjeloš prijavio saradnik fondacije "Centar za javno pravo" Harun Išerić, koji je VSTS-u prijavu dostavljao čak tri puta. Upućeni u situaciju u pravosuđu smatraju da preko "Centra za javno pravo" pokušavaju da sklone predsjednika VSTS-a Milana Tegeltiju zbog zaključaka VSTS-a iz oktobra prošle godine koji se odnose na provjeru ratne prošlosti, uglavnom bošnjačkih sudija i tužilaca u Sudu i Tužilaštvu BiH.

Potpredsjednica VSTS-a Ružica Jukić je izjavila da hrana ne može da predstavlja vjersko obilježje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana