Cvijanovićeva o sankcijama: Kažnjavaju se oni koji pozivaju na mir

Srna
Cvijanovićeva o sankcijama: Kažnjavaju se oni koji pozivaju na mir

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je za Srnu da je novi paket američkih sankcija pravnim licima iz Republike Srpske nastavak pritiska, koji sve više liči na lični obračun, a ne na neki produktivni politički pristup, jer poenta ovih sankcija nije u zaštiti BiH.

Na pitanje Srne da prokomentariše uvođenje američkih sankcija pravnim licima u Srpskoj, Cvijanović je odgovorila da je očito da su priče o evropskoj budućnosti floskule, a da je suština pritisaka kojima je izložena Republika Srpska namjera da se njeno rukovodstvo natjera da prihvati unitarnu i antidejtonsku BiH.

"Tako nešto nije moguće prihvatiti, jer bi to značilo da sudbinu našeg naroda prepuštamo u ruke onih koji nam javno, sa neskrivenom mržnjom i puškom u ruci, prijete etničkim čišćenjem iz BiH", poručila je Cvijanović.

Ona je naglasila da to što se ratnohuškači ohrabruju, a kažnjavaju oni koji pozivaju na mir, svjedoči o stvarnim namjerama onih koji uvode ove sramne sankcije.

Kancelarija za kontrolu imovine stranaca američkog Ministarstva finansija uvela je sankcije za sedam subjekata, te vlasnika Infiniti grupe Đorđa Đurića i generalnog direktora kompanije "Kaldera" Milenka Čičića koji, kako je navedeno, predstavljaju glavne izvore prihoda za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i njegovu porodicu, saopšteno je iz Ambasade SAD u BiH.

U saopštenju je navedeno da je sankcionisana mreža koju čine sedam subjekata - Infiniti internešnel grupa, "Prointer", "Kaldera", Infiniti medija, K-2 audio servis, Una vorld netvork i Sirijus 2001 i dva pojedinca Đurić i Čičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana