Ćurić: Izborni zakon važan za lokalne zajednice

SRNA
Ćurić: Izborni zakon važan za lokalne zajednice

TREBINjE - Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je za lokalne zajednice važno da kada je riječ o izbornom zakonu, nema nedoumica i da se sve rješava na nivou Republike Srpske.

Ćurić je Srni rekao da je usvajanje Nacrta izbornog zakona Republike Srpske korak na koji se odlučilo zbog isprovociranosti nametanjem zakona koji nikome ne idu u prilog.

"To ne smije da se dozvoli. Ako se ne povuče ovaj zakon koji je nametnut, ići će se u proceduru izglasavanja ovog našeg zakona. Moj stav i opredjeljenje je a da tako i treba da bude. Nećemo da nas bilo ko ucjenjuje", rekao je Ćurić.

On je poručio da sve treba da bude transparentno, ne treba da bude nikakvih nedumica i da treba narod da izabere koga želi na kojoj funkciji.

"Želimo da se vrijedni, čestiti, pošteni ljudi djelima dokazuju, da generacije koje dolaze imaju sigurnost i stabilnost, a ne neizvjesnost koju čovjek koji nije legitiman pokušava da nam nametne", rekao je Ćurić.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je noćas Nacrt izbornog zakona kojim je uređeno da izbore za organe vlasti u Srpskoj sprovodi Republička izborna komisija, gradske, odnosno opštinske izborne komisije i birački odbori koje će imenovati nadležni organi Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana