Čubrilović: Najvažnija poruka sabora da Srbi imaju na koga da se oslone

Srna
Čubrilović: Najvažnija poruka sabora da Srbi imaju na koga da se oslone

BANjALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republika Srpska Nedeljko Čubrilović izjavio je za Srnu da je Svesrpski sabor za srpski narod iznjedrio dobre poruke za budućnost, od kojih je najvažnija da imaju na koga da se oslone.

-Svesrpski sabor nije nikome prijetnja i smetnja za uspjeh i dalji razvoj, već je poruka srpskom narodu da imaju na koga da se oslone, da je Srbija država koja se stabilizovala, koja može i hoće da stane uz ono što srpski narod, na prostorima na kojima živi, treba da realizuje -rekao je Čubrilović.

Čubrilović je istakao da su Svesrpski sabor i njegove poruke dočekani na neprimjeren način od onih koji ne žele Srbe ni kao komšije, a kamoli kao konstitutivni dio jedne države.

-Moramo da poštujemo odluke najviših institucija, a svakako je to i Sabor, jer su mu prisustvovali svi izabrani i legitimni funkcioneri srpskog naroda koji su, siguran sam, dobro razmislili o svakom slovu koje je stavljeno u usvojenu Deklaraciju i sve ono što treba da uslijedi -, dodao je Čubrilović.

Čubrilović je ponovio da Svesrpski sabor nije prijetnja, već poziv na saradnju, kompromise i što je najvažnije garancija da se uvažava srpski narod koji je autohton, koji ima svoju istoriju i tradiciju, i koji želi sa susjedima da živi u najboljim odnosima.

Kad je riječ o konkretnoj saradnji između resornih ministarstava, Čubrilović je napomenuo da već naredne sedmice dolaze ministri iz Srbije zbog pojedinih pitanja, koja će se rješavati u narednom periodu.

-Srbija je ovdje prisutna, pogotovo posljednjih nekoliko godina, na različite načine. Sigurno da nije dobro što pružena ruka Srbije nije prihvaćena i u drugom dijelu BiH, kako bismo zajedno mogli da radimo na unapređenju odnosa, a samim tim i života u BiH - smatra Čubrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana