Čubrilović: Incko sam urušava svoju poziciju

Srna
Čubrilović: Incko sam urušava svoju poziciju

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je Republika Srpska potvrđena Dejtonskim sporazumom i da je njen naziv definisan, a da visoki predstavnik u BiH

 Valentin Incko izjavama da treba promijeniti njen naziv urušava svoju poziciju jer to pitanje nije u njegovoj nadležnosti."Mislim da to nije njegova nadležnost. Srpska je u Dejtonu potvrđena, njen naziv je definisan. Naši građani mogu da budu potpuno mirni, a ja vjerujem da će gospodin Incko prestati na taj način da komentariše stvari koje na nikakav način ne iritiraju njegovu poziciju", rekao je Čubrilović u petak za Radio-televiziju Republike Srpske.


On je istakao da se visokom predstavniku u BiH ne može pomoći ako ima takav stav o Srpskoj.

Na konstataciju da se ovaj Inckov stav podudara sa prijedlozima bošnjačkih političara Harisa Silajdžića i Bakira Izetbegovića da naziv Republika Srpska treba promijeniti u "republika Srba, Bošnjaka i Hrvata", Čubrilović je ocijenio da uklapanje u stavove jedne grupacije u BiH visokom predstavniku ne ide u prilog.

"Uklapati se u stavove jedne grupacije u BiH, visokom predstavniku to ne ide u prilog. Vjerujem da će on sam da uoči svoje greške i da se to neće ponavljati", dodao je Čubrilović. /kraj/alj

Čubrilović: Udruženje "Srbska čast" se nije ogriješilo o zakon

Ne postoje dokazi da su se članovi Udruženja "Srbska čast" ogriješili o zakon, i nema osnova da im bude zabranjen ulazak u prostorije Narodne skupštine Republike Srpske, izjavio je predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović, u emisiji "Post faktum" RTRS-a. Tvrdi da rukovodstvo Skupšine nije načinilo nijedan propust, i riječ je o bespotrebnoj politizaciji.

"Događaj o kojem je bilo mnogo komentara desio se 10. decembra. U Narodnoj skupštini je jedna organizacija koja ima pravo da koristi prostorije Skupštine dobila odobrenje, na osnovu uredno podnesenog zahtjeva, i koristila je malu salu tri sata. Gosti te organizacije su bili članovi "Srbske časti". To nije bila oružana jedinica, nije bila nikakva vojska, nikakva uniformisana lica. Ljudi su bili obučeni sportski u neke majice i farmerke. Bili su tamo i nijedan incident nije napravljen", istakao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zemljotres u BiH!
Zemljotres u BiH!
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana