Bošnjacima smeta i sjećanje

Agencije
Bošnjacima smeta i sjećanje

Banjaluka - Predsjednica Udruženja žena žrtava rata RS Božica Živković-Rajilić smatra da razbijanje spomen-ploče ubijenim Srbima u nekadašnjem mudžahedinskom kampu Gostović u Zavidovićima ima namjeru da prikrije tragove lokalnog genocida počinjenog nad srpskim narodom.

- Bošnjacima smeta postavljena spomen-ploča stradalim Srbima u Gostoviću, jer ih podsjeća na stravične zločine koje su zajedno sa mudžahedinima počinili nad Srbima - rekla je Rajilićeva.

Prema njenim riječima, obilježavanje mjesta stradanja Srba u FBiH ne odgovara zvaničnoj bošnjačkoj politici, koja sve vrijeme gradi mit žrtve, a posebno u Srebrenici, iako je veliko pitanje šta se zaista desilo u tom području.

- Spomen-ploča stradalim Srbima u Gostoviću je opomena na laži iz FBiH da su jedino Srbi zločinci i krivci za rat u BiH, dok su Bošnjaci, navodno, žrtve, jer su branili BiH od agresije - zaključila je Rajilićeva.

U nekadašnjem mudžahedinskom kampu Gostović u opštini Zavidovići u FBiH razbijena je spomen-ploča koju je Organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske prošle godine postavila na mjestu zloglasnog logora za Srbe.

Predsjednik Saveza logoraša RS Branislav Dukić smatra da skrnavljenje spomen-ploče pokazuje kolika je razmjera mržnje u FBiH prema svemu što je srpsko i da nema suživota u BiH.

- Naručioci i izvršioci ovog vandalskog čina neće uspjeti u namjeri da uništavanjem i nedozvoljavanjem postavljanja spomen-ploča stradalim Srbima prikriju razmjere ratnog zločina i genocida počinjenog nad Srbima u proteklom ratu u FBiH - rekao je Dukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zemljotres u BiH!
Zemljotres u BiH!
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana