Bosić: Od referenduma nema ništa

Srna
Bosić: Od referenduma nema ništa

Banjaluka - Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Mladen Bosić rekao je da od referenduma, koji je obećavao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, nema ništa dok su on i njegovi politički predstavnici na vlasti.

Bosić je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da se pokazalo da je SDS bio u pravu kada su tvrdili da od referenduma neće bito ništa zbog čega su, kako kaže, njihovi poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske bili uzdržani u vezi sa odlukom o provođenju referenduma.

On je istakao da SDS neće glasati ni za jednu inicijativu o izjašnjavanju građana, sve dok se ne provede referendum o radu Suda i Tužilaštva BiH.

Bosić je optužio predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da je "odustajanjem od referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH pokazao politički kukavičluk".

"Čista je laž da se referendum otkazuje jer ga ne podržava opozicija i da bi opozicija opstruisala provođenje referenduma na lokalnom nivou", tvrdi Bosić, optužujući Dodika da je, kako kaže, svojim aktivnostima urušio ustavni položaj Narodne skupštine Republike Srpske, jer ona jedina ima ekskluzivno pravo za donošenje odluke o provođenju refereduma.

Bosić je rekao da je došlo vrijeme da se svi okrenu stvarima od kojih se živi, te da nadležni daju odgovore "zašto su propale banke u Srpskoj, zašto su u Srpskoj najniže penzije, zašto nema aktivnosti na borbi protiv kriminala i korupcije".

Komentarišući izjavu predsjednika Srpske da je Savez za promjene ustvari "savez za rikverc", predsjednik SDS-a je rekao da je "Republika Srpska krenula u rikverc otkako je Dodik došao na njeno čelo".

Govoreći o odluci predsjednika Dodika da zakon o policiji i unutrašnjim poslovima vrati Narodnoj skupštini Srpske na ponovno razmatranje, te najavu promjene Ustava i ukidanje Vijeća naroda, Bosić je rekao da rekao da od toga ništa neće biti urađeno, kao i u slučaju referenduma.

On je napomenuo da predstavnici SDS-a u zajedničkim organima BiH neće useliti u novu zgradu u Istočnom Sarajevu, jer je, kako kaže, nemoralno uložiti toliki novac u zgradu koja se nalazi nedaleko od devastirane bolnice.

Osvrćući se na predstojeće lokalne izbore, Bosić je rekao da će njegovu podršku u Bijeljini dobiti kandidat kojeg odredi Gradski odbor SDS-a kada za to bude vrijeme, kao i da će ova stranka u Doboju pobijediti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zemljotres u BiH!
Zemljotres u BiH!
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana