Sin generala Novaka Đukića za “Glas Srpske”: Sada je jasno da moj otac sa zlom u Tuzli nema ništa

Darko Momić
Sin generala Novaka Đukića za “Glas Srpske”: Sada je jasno da moj otac sa zlom u Tuzli nema ništa

Banjaluka - Na suđenju mom ocu nije bilo svjedoka, topova, ni gelera, dostavljeni su topnički dnevnici da nije bilo gađanja tog kobnog dana i nije bilo nikakvih dokaza za bilo šta, ali to ništa nije vrijedjelo sudijama koje su poklonile vjeru iskonstruisanim nalazima vještaka Berka Zečevića, čije laži mogu proći samo na Sudu BiH, kaže za “Glas Srpske” Davor Đukić, sin generala Vojske Republike Srpske Novaka Đukića koji je pred Sudom BiH osuđen na 20 godina zatvora zbog zločina na Tuzlanskoj kapiji.

On ističe da je riječ o vještaku kod kojeg postoje dva kratera od jedne granate, za kojeg mogu da ostanu čitave i nepomjerene lutke u izlogu tik pored eksplozije granata, a da od te iste granate pogine 71 lice i bude ranjeno više od 150 osoba.

- Brojne su njegove laži, na koje je ukazano, ali koje pravosuđe uopšte ne interesuju. Na sve to su ukazali međunarodni eksperti koji su insistirali na podnošenju krivične prijave protiv Zečevića, uvidjevši do koje mjere idu njegove prevare - kaže Đukić, komentarišući jučerašnje pisanje “Večernjih novosti” koje su objavile detalje iz konačnog ekspertskog izvještaja oko 400 stručnjaka raznih profila iz Srbije, BiH, Češke, Slovačke, Francuske i Izraela, koji su od 2014. godine radili na analizi terorističkog napada na Tuzlanskoj kapiji.

U izvještaju se navodi da na Tuzlanskoj kapiji 25. maja 1995. nije eksplodirala granata ispaljena od strane Vojske RS sa Ozrena, kako je iskonstruisano presudama Suda BiH protiv generala Novaka Đukića, već je u pitanju simultana teroristička eksplozija koja je najsličnija napadu koji je godinu dana kasnije izveden na vojnu bazu SAD u Dahramu u Saudijskoj Arabiji.

- Zahvaljujući podršci institucija Srpske i Srbije na vojnom poligonu u Nikincima su izvršene ekspertize od strane najboljih svjetskih stručnjaka i svi su bili saglasni da granata topa 130 milimetara ni u jednom slučaju nije mogla da eksplodira na trgu Kapija u Tuzli i da general Đukić nema sa tim zlom ama baš ništa - kaže Davor Đukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana