Zbog restrikcija: Parlamentu Gane isključena struja usred predsjednikovog govora

GS
Foto: Happy Ghana

AKRA - Predsjednikov govor u parlamentu Gane prekinut je restrikcijom struje, a elektrodistribucija te afričke zemlje bila je primorana na takav potez zbog dugovanja koje iznosi 23 miliona ceda, odnosno 1,8 miliona dolara.

Lokalni mediji prikazali su video-snimak unutar zgrade parlamenta na kom se čuju poslanici koji viču "dumsor, dumsor", što na lokalnom akanskom jeziku znači "nestanak struje", prenosi BBC.

Nekoliko minuta kasnije uključio se pomoćni generator pa su se svjetla ponovo upalila u glavnoj sali. Drugi dijelovi zgrade, međutim, ostali su bez struje.

Zbog nestanka struje, nekoliko poslanika i osoblja ostalo je zarobljeno u liftu.

Portparol elektrodistribucije Vilijam Boateng rekao je za Reuters da su se odlučili na gašenje struje jer se parlament oglušio o upozorenja.

Struja je ponovo puštena nakon što je parlament platio više od polovine duga i obećao da će regulisati ostatak do kraja nedjelje, rekao je Boateng.

Finansijski čelnik parlamenta Ebenezer Ahuma Đietror demantovao je da parlament duguje sumu koju je navela elektrodistribucija, prenosi RTS.

Prema njegovim riječima, kompanija nije zabilježila nedavnu uplatu, a da parlament sad duguje oko 950.000 dolara.

Elektrodistribucija Gane se suočava sa velikim finansijskim teškoćama i često se odlučuje za prekid snabdijevanja dužnika.

"Restrikcije su sve dužnike. Ko god ne plati biće isključen", istakao je Boateng.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana