Zaharova: Zapad priprema velike provokacije oko Ukrajine

Srna
Zaharova: Zapad priprema velike provokacije oko Ukrajine

MOSKVA - Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je danas da zapadne zemlje spremaju niz krupnih provokacija oko Ukrajine.

Dodala je da Moskva ne isključuje da one mogu biti, kako informacione, tako i vojne, prenose RIA Novosti.

Zaharova je ukazala da Zapad priprema javno mnjenje za takve provokacije.

Kada je riječ o mogućem dolasku britanske ministarke spoljnih poslova Liz Tras u Moskvu, Zaharova je rekla da se o tome razmatra, a Rusija je dobila adekvatan zahtjev za tako nešto, otkrila je ona.

“Takav zahtjev (za pojsetu britanskog ministra) je stigao od Britanaca. Mogucnost takve posjete se razmatra”, rekla je Zaharova za televizijski kanal “Rosija-1”.

Londonski “Tajms” je polovinom januara objavio, na osnovu izvora iz britanske vlade, da bi Tras, koja je došla na funkciju u septembru 2021. godine, mogla da posjeti Moskvu početkom februara, podsjeća TASS.

Ruski ambasador u Londonu Andrej Kelin izjavio je, međutim, da ambasada nije dobila nikakav zvaničan zahtjev, kada je riječ o eventualnoj posjeti britanske ministarke Moskvi.

Prethodni put, visoki britanski diplomata posjetio je Moskvu 2017. godine, i to je bio sadašnji premijer Boris Džonson, koji je u to vrijeme bio šef diplomatije Velike Britanije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana