Zaharova: Tražimo objašnjenje od Berlina

Srna
Zaharova: Tražimo objašnjenje od Berlina

MOSKVA - Rusija zahtjeva objašnjenja od Njemačke nakon što su u javnosti objavljeni snimci razgovora višerangiranih vojnih oficira te zemlje koji govore o mogućem udaru na Krimski most, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

”Zahtjevamo objašnjenje od NjNJemačke. Zvanični Berlin ima obavezu da nam ga dostavi što je prije moguće”, naglasila je Zaharova, napominjući da bi pokušaji izvbjegavanja odgovora na pitanja bili smatrani “priznanjem krivice”.

Glavni i odgovorni urednik “Raša tudej” Margarita Simonijan objavila je nešto ranije na svom profilu društvene mreže “Vkontakte” transkript audio-snimka razgovora višerangiranih oficira njemačke vojske o mogućnosti za izvršenje napada na Krimski most, uključujući upotrebu dalekometnih projektila “taurus”.

Tokom razgovora, četiri višerangirana oficira, identifikovani kao brigadni general Frank Grafe, inspektor vazduhoplovnih snaga Ingo Gerharc i dvojica oficira sa nadimcima Fenske i Froštet govorili su o instrukcijama njemačkog ministra odbrane Borisa Pistorijusa da rade na isporuci projektila “taurus” Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana