Zaharova: Makron nije svjestan onog što govori o trupama u Ukrajini

Tanjug
Zaharova: Makron nije svjestan onog što govori o trupama u Ukrajini

MOSKVA - Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručila je danas da predsjednik Francuske Emanuel Makron “nije svjestan onoga što govori”, reagujući na njegovu izjavu Makrona da se “ne može isključiti” opcija slanja trupa u Ukrajinu.

“Što se tiče izjava Emanuela Makrona o potencijalnom raspoređivanju NATO trupa u Ukrajinu, stiče se snažan osjećaj da francuski predsjednik ne shvata ni šta govore njegovi potčinjeni, ni ono što on sam kaže”, napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je dodala da želi da “podsjeti” Makrona na istoriju Francuske.

“Aprila 1945. godine Berlin je branila francuska SS divizija 'Šarlmanj' (Karlo Veliki) i niz drugih. Branili su i sam firerov bunker. Oni su bili među poslednjima koji su u Trećem rajhu odlikovani nacističkim ordenom Viteškog krsta Gvozdenog krsta”, navela je Zaharova.

Upitala je Makrona da li je odlučio da organizuje diviziju “Šarlmanj 2” za odbranu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Predsjednik Francuske je u ponedjeljak, nakon samita evropskih lidera u Parizu, poručio da se, iako nema konsenzusa o slanju trupa evropskih zemalja u Ukrajinu, “ništa ne može isključiti”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana