Vučić: S Erdoganom o temama važnim za cio regon, ne samo o BiH

Tanjug
Vučić: S Erdoganom o temama važnim za cio regon, ne samo o BiH

ISTANBUL – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa turskim predsjednikom Redžepom Taipom Erdoganom razgovarao o važnim temama za cio region, a ne samo o tenzijama u BiH.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da li je sa predsjednikom Erdoganom o situaciji u BiH, da li je turski predsjednik iznjeo neke konkretne prijedloge vezane za smirivanje tamošnjih tenzija, i dodao da je tema bio cio region.

“Ne bih da govorim samo o BiH, govorim o celom regionu, o svima nama. Razgovarali smo veoma konkretno na različite i važne teme za ceo region, a u detalje ne mogu da ulazim”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije završio je radnu posjetu Turskoj gdje se u Istanbulu sastao sa Erdoganom.

Pred odlazak iz Istanbula, u izjavi medijima, predsjednik Vučić je rekao da je to bio veoma dobar sastanak, koji je trajao gotovo dva sata, da je sa turskim predsjednikom razgovarao o svim važnim temama, prije svega ekonomskim, o turskim investicijama, kako turske kompanije izvode radove u našoj zemlji, ali i svim regionalnim pitanjima i odnosima Srbije i Turske, od bilateralnih do ukupnih odnosa i o saradnji u svim drugim oblastima”.

Predsjednik Vučić je naglasio da je Turska prijatelj Srbije te da je uvjeren da bi odnosi dve zemlje mogli da budu još bolji i najavio da bi da turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan trebalo da dođe u zvaničnu posjetu Srbiji do kraja ove godine.

Kako je rekao, dobri odnosi Srbije i Turske uslov su bez kojeg ne možemo da sačuvamo stabilnost u regionu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana