Vučić: Srbija jedna od najbezbednijih zemalja u Evropi i svetu

Tanjug
Vučić: Srbija jedna od najbezbednijih zemalja u Evropi i svetu

BEOGRAD- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je Srbija jedna od najbezbjednijih zemalja u Evropi, a samim tim i u svijetu, jer je Evropa najsigurniji kontinent.

Vučić je to izjavio za RTS povodom godinu dana od tragedija u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca i naglasio da su ti događaji promijenili mnogo toga i da danas ljudi ne pitaju samo za moderne table, nova igrališta i bazene, već i za sigurnost djece po školama.

"Drastično smo povećali broj policajaca koji brinu o deci, pedagoga, psihologa. Gledamo da radimo što je moguće više sa decom. Poslušali smo savete i kad je u pitanju memorijalni centar", rekao je Vučić.

Dodao je da sutrašnji dan podsjeća na jedan težak i užasan događaj za cijelu zemlju i izrazio nadu da se takve tragedije nikada neće ponoviti.

"Šta god da predložite, nikada nije dovoljno i uvek to izaziva skepsu kod nekih, ali smo uvek spremni da razgovaramo i radimo zaista na sigurnosti naše dece", rekao je Vučić.

On je naglasio da je Srbija po svim parametrima jedna od najsigurnijih zemalja na evropskom kontinentu, a samim tim i u svijetu, jer je Evropa najsigurniji kontinent.

 "I po broju izvršenih krivičnih dela i po broju napada na decu i po broju ubistava i po broju silovanja. A sve to može i mora da bude još bolje", zaključio je Vučić.

On je naglasio da su bezbjednost i sigurnost djece teme kojima će se država baviti i u budućnosti.

"I verujem da ćemo moći da postignemo još bolje rezultate. Čeka nas pravda za počinioce i u tome država neće odustajati. I verujem da ćemo imati dovoljno snage da se kao zemlja podignemo posle užasnih stvari kroz koje su pre svega prošle porodice ubijenih, a onda, rekao bih, i cela nacija", zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana