Vodeni topovi i suzavci u Ankari

Tanjug
Vodeni topovi i suzavci u Ankari

Ankara - Turska policija upotrebila je suzavac i vodene topove protiv nekoliko stotina studenata koji su demonstrirali na Univezitetu u Ankari.

U Ankari se ponavljaju slike s ranijih protesta protiv Erdogana (Beta/AP)

"Vlado podnesi ostavku", "Lopove (premijer) Tajipe Erdogane", uzvikivala je okupljena masa, uglavnom studenata, u okviru univerzitetskog kampusa gdje su postavili improvizovanu barikadu, prenijela je agencija Rojters.

Juče su u Turskoj objavljeni audio snimci u kojima se navodno čuje kako turski premijer daje na raspolaganje svom sinu veliku količinu novca usred korupcionaške afere.

Telefonski razgovor koji je bio postavljen na Jutjubu, navodno otkriva da je Erdogan tražio od svog sina Bilala da skloni milione evra u gotovini koji su sakriveni u nekoliko kuća.

Bilal, kako se čuje, u jednom trenutku kaže da "ima 30 miliona evra i više".

Navodni razgovor koji je procurio u javnost dogodio se 17. decembra prošle godine - istog dana kada su ključni premijerovi politički istomišljenici uhvaćeni u policijskoj raciji povezanoj sa istragom o korupciji koja je uzdrmala tursku vladu, navodi AFP.

Malo kasnije iz Erdoganove kancelarije saopšteno je da snimci razgovora nisu pravi i da će biti preduzeta pravna akcija protiv onih koji su odgovorni za obmanu javnosti.

"Snimci su ... proizvod nemoralne montaže i potpuno neistiniti", naveo je kasno sinoć Erdogan u saopštenju pošto je procurio optužujući materijal na internet mreži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana