Vijetnamci spremni da ugoste Kima i Trampa

Srna
Vijetnamci spremni da ugoste Kima i Trampa

Hanoj - Vijetnamski premijer Ngujen Suan Puk rekao je da je njegova zemlja spremna da bude domaćin dugo očekivanog drugog samita lidera Sjeverne Koreje kim Džong Una i američkog predsjednika Donalda Trampa.

Kimov general visokog ranga Kim Jong Čol danas bi trebalo da se sastane sa Trampom u Bijeloj kući radi usaglašavanja detalja drugog susreta dvojice lidera, uključujući odluku o mjestu održavanja sastanka.

Druga runda razgovora uslijediće poslije prošlogodišnjeg istorijskog samita Kima i Trampa u Singapuru s ciljem da se postigne denuklearizacija i okonča višedecenijsko neprijateljstvo između Sjeverne Koreje i SAD. Kao kandidati za drugi samit pominju se glavni grad Vijetnama Hanoj i obalski grad Danang.

“Ne znamo kakva je konačna odluka, ali ako to bude ovdje učinićemo sve da olakšamo taj sastanak”, rekao je vijetnamski premijer “Blumbergu”.

Izvor iz vijetnamske vlade rekao je agenciji AFP da su u toku “logističke pripreme” za samit Trampa i Kima, ali da “zvanična odluka” nije donesena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana