Veliki dio Kenije ostao u mraku, treći put za tri mjeseca

Tanjug
Foto: Ilustracija

NAJROBI- Veliki dio Kenije, uključujući glavni grad Najrobi, paralisan je zbog nestanka struje, treći put za tri meseca, a kenijski ministar saobraćaja Kipčumba Murkomen pozvao je na istragu o "mogućim aktima sabotaže".

Bez struje su u nedjelju veče ostali mnogi vitalni objekti, uključujući i  aerodrom u Najrobiju, glavno vazdušno čvorište koje istočnu Afriku povezuje sa Azijom, Evropom i drugim dijelovima svijeta, javlja AP.

Državna kompanija koja se bavi distribucijom električne energije Kenija Pauer saopštila je da je došlo do "poremećaja sistema" i da se problemom bave tehničari, dok je ministar saobraćaja Kipčumba Murkomen najavio da će podnijeti zvaničan zahtjev policiji da istraži moguće akte sabotaže.

Kompanija Kenija Pauer je kasnije ažurirala obavještenje, navodeći da je obnovila isporuku električne energije u pojedinim dijelovima zemlje, uključujući stambene četvrti u Najrobiju, ali su mnoge oblasti u Keniji jutros ponovo ostale bez struje.

Tokom sličnog nestanka struje prošlog meseca, inženjerima je trebalo više od 12 sati da obnove snabdijevanje strujom u većini dijelova zemlje, a do najdužeg nestanka struje koji je u dijelovima Keniji trajao 24 sata došlo je 25. avgusta.

 Uzrok tog nestanka struje nije razjašnjen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana