Velika Britanija prva na svijetu odobrila "Fajzerovu" vakcinu, vakcinacija počinje naredne sedmice

Tanjug
Velika Britanija prva na svijetu odobrila "Fajzerovu" vakcinu, vakcinacija počinje naredne sedmice

LONDON- Velika Britanija je danas postala prva država na svijetu koja je odobrila upotrebu vakcine protiv korona virusa kompanija "Fajzer" i "Biontek" i najavila da će one moći da se koriste od početka sljedeće sedmice.

- Vlada je danas prihvatila preporuku Agencije za lijekove i zdravstvene proizvode i odobrila upotrebu vakcine kompanija "Fajzer" i "Biontek" - saopšteno je iz britanske vlade, prenio Rojters.

Britanski zdravstveni komitet odlučiće koje su prioritetne grupe koje će prve biti vakcinisane, a tu spadaju štićenici ustanova za negu starijih i nemoćnih, zdravstveni radnici i stariji Britanci koji pate od hroničnih oboljenja.

Britanske vlasti su saopštile da je hitno odobrenje za primjenu ove vakcine "istorijski trenutak" u borbi protiv epidemije virusa korona.

Ministar zdravstva Met Henkok najavio je da će program vakcinacije početi već sljedeće sedmice, kao i da su britanske bolnice spremne za taj posao.

On je za Skaj Njuz rekao da je to "fantastična vijest".

Vakcina se smatra najboljim medicinskim sredstvom protiv pandemije a virusa kroona koje bi omogućilo da se svijet vrati normalnom životu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana