Većina Amerikanaca misli da Tramp nije kriv u slučaju prikrivanja isplata

GS
Foto: Telegram

VAŠINGTON - Prvo krivično suđenje protiv bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa takođe je i ono za koje je većina Amerikanaca najmanje uvjerena da je počinio krivično djelo, pokazuju rezultati istraživanja Centra za javne poslove AP-NORC.

Samo oko jedne trećine odraslih Amerikanaca misli da je Tramp uradio nešto nezakonito u slučaju prikrivanja novca, za koji je izbor porote počeo u ponedjeljak, dok skoro polovina misli da je uradio nešto nezakonito u ostala tri krivična slučaja koji se vode protiv njega, navodi se u istraživanju, kako prenosi AP.
    
Većina ispitanika veoma je skeptična po pitanju toga da tužiocu pošteno vode slučaj ili da su sudija i porotnici nepristrasni u svojim odlukama protiv Trampa, koji je optužen za tajne isplate novca bivšoj porno zvijezdi Stormi Danijels.
    
Samo tri od 10 Amerikanaca smatra da se bilo koji od tužilaca koji su podigli optužnicu protiv Trampa pošteno ponašaju prema bivšem predsjedniku, a samo oko dvoje od 10 Amerikanaca je izuzetno ili veoma uvjereno da sudije i porotnici u predmetima protiv njega mogu biti pošteni i nepristrasni.
    
S druge strane, polovina Amerikanaca smatrala bi Trampa nepodobnim da bude predsjednik ako bude osuđen za falsifikovanje poslovnih dokumenata da bi prikrio tajne isplate novca ženi koja je rekla da je imao seksualni odnos sa njom.
    
Prema anketi, 35 odsto Amerikanaca smatra da je Tramp uradio nešto nezakonito u vezi sa optužbama za prikrivanje isplata, dok njih troje od 10 smatra da je uradio nešto neetično, ali da nije prekršio zakon.
    
Njih 14 odsto misli da nije učinio ništa loše.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana