UZNEMIRUJUĆI DETALjI Kanibalski par ubio desetine ljudi: Muškarac preminuo, žena u zatvoru do 2029.

Telegraf
UZNEMIRUJUĆI DETALjI Kanibalski par ubio desetine ljudi: Muškarac preminuo, žena u zatvoru do 2029.

Dmitrij Bakšev i Natalija Bakševa navodno su ubili na desetine ljudi u periodu od 18 godina, sve dok 2017. godine policija nije otkrila njihovu kanibalsku jazbinu.

Upozorenje: Tekst sadrži veoma uznemirujuće detalje

U stanu u Rusiji pronađeni su odrezani dijelovi tijela i fotografije jela pripremljenih sa ljudskim mesom, piše Dejli Mejl.

Dmitrij i Natalija, koji su tada imali 35, odnosno 42 godine, uhapšeni su nakon što su radnici na putu pronašli telefon s fotografijama na kojima Dmitrij drži odsječenu ljudsku ruku, piše Telegraf.

Kad je policija pretražila njihov stan u Krasnodaru, navodno su pronađeni odsječeni dijelovi tijela, ukiseljeni ljudski ostaci, desetak kriški kože i kanibalski snimci koji prikazuju kako se kuva ljudsko meso.

Istražitelji tvrde da je par koristio stranice za upoznavanje kako bi tražio žene koje će ubijati i s njima jesti meso.

Dmitrij i njegova supruga osuđeni su samo za ubistvo konobarice čiji su djelimični ostaci pronađeni u njihovom zamrzivaču.

Elena Varuševa (35) navodno je ubijena nakon što ju je Natalija optužila da je zavela njenog supruga koji je potom zario nož u konobaricu. Istražitelji tvrde da je Elena živjela u istom kraju kao i par i da je povremeno s njima pila, a Natalija je postala ljubomorna što je dovelo do svađe.

"Supruga se požalila i njen muž je nasmrt izbo tu ženu. Natalija je aktivno učestvovala u ubistvu i podsticala svog supruga na isto“, rekao je Vadim Bugajenko iz ruskog istražnog odbora.

Ubistvo je otkriveno nakon što je radnik Roman Komijakov ponašao Dmitrijev telefon na ulici i video fotografije na kojima pozira sa dijelovima ženskog tijela.

"Postavljali smo asfalt kad sam pronašao telefon. Otvorio sam galeriju i vidio dvije fotografije na kojima mi se činilo da se nalaze glava i ruka", rekao je.

Dmitrij je došao da traži telefon, ali je radnik rekao da nije ništa pronašao. Kasnije je telefon predao policiji, koja je tako ušla u trag kanibalima. Elenini ostaci pronađeni su u frižideru, zamrzivaču, u tiganju na ploči za kuvanje, a onda je identifikovana i žrtva.

"Na jednoj fotografiji nalazi se kuvana ljudska glava na tanjiru s mandarinama. Umjesto oči u očnim dupljama se nalaze masline, a na nosu je pričvršćen limun", rekao je izvor lokalnim medijima 2017. godine.

Fotografija je snimljena 1999. godine zbog čega mnogi sumnjaju da je par ljude ubijao i jeo punih 18 godina. Policijska potraga kasnije je policajce odvela i do Elenine odsječene glave, koja se nalazila u kontejneru u blizini kuće.

"Pregledavajući fotografije, Natalija je prepoznala i identifikovala više od 30 žrtava koje su zajedno ubili i pojeli. U kući su pronađeni telefoni žrtava kao i snimci kako kuvaju jela od ljudskog mesa", rekao je policijski izvor.

Dmitrij je radio na Vojnoj akademiji u kojoj su i živjeli, a Natalija je ranije bila medicinska sestra koja je dobila otkaz zbog opijanja.

Komšije su lokalnim medijima rekle da je bivša medicinska sestra Natalija radila i prodavala pite kako bi povećala svoje prihode i hvalila se vlasnicima restorana da može da nabavi meso.

Bivši prijatelj para ispričao je da su ga jednom prilikom iznenada napali zbog lažne optužbe da je spavao s Natalijom.

"I ja sam mogao biti pojeden. Sinoć sam imao noćnu moru da od mene prave meso na pari. Prije nekih šest nedjelja jedva sam preživio. Mogli su da me pojedu da nisam bio u dobroj fizičkoj formi, a te ljude poznajem godinama i uvijek sam im pomagao", rekao je Labincev.

"Dmitrij je rekao da je ljubomoran na mene i svoju suprugu, iako za to nije bilo razloga. Natalija je bila puno mlađa od mene, o čemu je on pričao? Odjednom je zgrabio stolicu i pokušao me udariti s leđa. Uspio sam to izbjeći, služio sam vojsku i znam kako se zaštititi. Nakon toga je i Natalija skočila na mene, ali me nije uspjela ozlijediti“, rekao je.

Izbacio ih je iz svog doma te ih nakon toga više nije vidio. Dmitrij i Natalija bili su podvrgnuti psihijatrijskim testovima prije suđenja i ocijenjeno je da su mentalno zdravi. Na zatvorenom suđenju Natalija je proglašena krivom za poticanje supruga na ubistvo konobarice.

Advokat Julia Fedotova tvrdila je da je ubistvo i rezanje tijela konobarice izveo vješt čovjek, koji je imao prethodnog iskustva, što ukazuje na to da mu to nije prvo ubistvo.

Istakla je da je u prvom svjedočenju Natalija rekla da je njen suprug "dijelove tijela stavio u kupatilo, odrezao kožu s lobanje, zubima otkinuo uši i usne i pojeo ih".

Natalija je tokom ispitivanja priznala da je kanibal, ali kasnije je izjavu povukla. Fedotova je pitala kako je Dmitrij stručno odrezao ubijenu i izvadio srce, ako je bio ubica početnik, kako su tvrdili policajci. Takođe je postavila pitanje zašto su dijelovi tijela bili stručno sačuvani u frižideru i zamrzivaču, ako nisu kanibali.

Istražitelji insistiraju na tome da se par upoznao tek 2012. tako da prije toga nisu mogli zajedno da učestvuju u kanibalskim djelima i tvrde da je jeziva slika koja prikazuje "gozbu“ bila lažna.

Natalija je osuđena na 11 godina zatvora nakon tajnog suđenja 2018. zbog podsticanja na ubistvo Elene Vashruševe, dok je njen suprug Dmitrij osuđen na 13 godina zatvora za Elenino ubistvo, ali je umro u zavoru u kom je bio zatvoren 2020. godine.

Budući da istražitelji nisu podigli nikakve dodatne optužnice protiv Natalije, ona će 2029. izaći iz zatvora u dobi od 54 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana