Uhapšeno osam osoba osumnjičenih za pripremu terorističkog napada

GS
Uhapšeno osam osoba osumnjičenih za pripremu terorističkog napada

BRISEL - Belgijska policija uhapsila je osam lica tokom racija pokrenutih širom te zemlje u sklopu operacije za onemogućavanje mogućih terorističkih napada, saopšteno je iz kancelarije Saveznog tužioca.

U saopštenju se navodi da je policija na zahtjev istražnog sudije izvršila pet racija u Merksemu, Borgerutu, Dornu, Sen Žan Molenbeku i Euopenu.

- Najmanje dvije osobe osumnjičene su da su planirale da izvrše teroristički napad u Belgiji. Meta napada još nije utvrđena - ističe se u saopštenju. Policija u Briselu izvršila je racije u naseljima Zavantem, Žans Molenbeku i Šarbeku u sklopu istrage o odvojenom slučaju.

- Uhapšeni su osumnjičeni da su planirali da izvrše teroristički napad u Belgiji. Postoji povezanost između dva slučaja, ali će dalja istaga pokazati u kojoj mjeri - napominje se u saopštenju.

Belgijska medijska kuća RTBF javila je da su slučajevi iz Brisela i Antverpena prvobitno ukazivali na dva mladića osumnjičena da su radikalizovana, a istraga je ukazala na poveznaost među njima i da se u njihovim krugovima kreću potencijalno opasne osobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana