Ubijena braća Kuaši, kraj opsade

CNN
Ubijena braća Kuaši, kraj opsade

Specijalci su ubili braću Saida i Šerifa Kuašija, tokom akcije oslobađanja talaca u magacinu u kom se krili osumnjičeni za napad na "Šarli ebdo", javlja CNN.

Akcija je trajala desetak minuta i ishod je "pozitivan", a potvrđeno je da su braća Kuaši "pala".

Nakon višečasovne opsade, oko 17 časova čuo se jedan pucanj iz vatrenog oružja, zatim slabije detonacije od šok granata. Akcija je bila iznuđena, status talaca nije poznat.

Iznad magacina štamparije u mjestu Damarten de Goel vidio se dim. Ka zgradi su krenule dodatne policijske snage, više ekipa hitnih pomoći, vatrogasci, medicinski helikopter. Situacija je mirna.

Izvještači sa lica mjesta navode da je od trenutka kada su se čuli pucnji primjećeno veće kretanje raspoređenih policijskih snaga.

Informacije o broju i stanju ljudi koje su držala braća Said i Šerif Kuaši zasad nisu poznate, a mediji uglavnom javljaju da je postojao "najmanje jedan talac".

Opsada magacina trajala je od jutros, a iako je nešto prije 17 časova ministarstvo unutaršnjih poslova Francuske objavilo da je namjera specijalnih timova da započnu pregovore, ubrzo je počela operacija spasavanja. Kako je kasnije rečeno, akcija je bila "iznuđena".

"Prioritet je da se uspostavi komunikacija. To može da potraje, satima, nekad i danima", saopštila je policija,.

Uprkos različitim ranijim informacijama u medija, zvaničnici su naveli da od jutros "nije bilo ubijenih, povređenih ili bilo kakvog sukoba sa osumnjičenima".

Damarten de Goel se, inače, nalazi na 35 kilometara od Pariza. Pregovarački tim, specijalci, policija, helikopteri su na mjestu zbivanja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana