U pucnjavi ubijeni policajac i tri trgovca drogom

Tanjug
U pucnjavi ubijeni policajac i tri trgovca drogom

MATAMOROS - Policajac i tri osobe osumnjičene za trgovinu drogom ubijeni su u nedjelju tokom oružanog sukoba u gradu Matamoros u sjeveroistočnom Meksiku, saopštili su danas zvaničnici.

Pucnjava je izbila dok je policija jurila za kombijem sa nekoliko naoružanih muškaraca, saopštila je na društvenim mrežama vlada meksičke države Tamaulipas, u kojoj se nalazi Matamoros. Lokalne vlasti su saopštile da je troje njih umrlo dok je jedan pobjegao, a takođe su prijavile i smrt člana bezbednosnih snaga, prenosi Figaro.

Matamoros, koji se graniči sa Teksasom, poprište je sukoba između Zalivskog kartela i rivalskih kriminalnih grupa, što čini Tamaulipas jednom od najopasnijih meksičkih država usljled učestalih otmica ilegalnih migranata na putu za SAD i iznuda.

U martu 2023. godine, članovi Zalivskog kartela su u Tamaulipasu kidnapovali četiri Amerikanca, od kojih su dvojica ubijena. Oko 32 migranta iz Venecuele i Hondurasa kidnapovana su prošlog januara dok su putovali autobusom na autoputu ka Matamorosu. Usljed nasilja povezanog sa kartelima, od 2006. godine u Meksiku je nastradalo 450.000 ljudi, a više od 100.000 osoba je nestalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana