U nesreći u rudniku uglja u Kini poginulo 16 ljudi

Tanjug
U nesreći u rudniku uglja u Kini poginulo 16 ljudi

PEKING - Najmanje 16 ljudi poginulo je u nesreći u rudniku uglja u gradu Pandžou u južnoj kineskoj provinciji Guidžou, nakon čega su svi rudnici uglja u tom gradu obustavili proizvodnju na jedan dan.

Ta oblast ima ukupan proizvodni kapacitet od oko 52,5 miliona metričkih tona godišnje uglavnom koksnog uglja, što predstavlja oko pet odsto kapaciteta za proizvodnju koksa Kine, prenosi Rojters.

Državna kompanija Mysteel koja upravlja rudnikom Pandžou naredila je bezbednosne inspekcije u svim svojim rudnicima i preduzela mere da osigura bezbednu proizvodnju.

Ta kompanija upravlja sa sedam rudnika uglja ukupnog kapaciteta oko 17,3 miliona tona, a rudnik u kojem se dogodila nesreća ima godišnji proizvodni kapacitet od 3,1 milion tona.

Vlasti su najavile mjere za poboljšanje bezbjednosti u sektoru, uključujući ograničenja za manje rudnike i planove za ubrzavanje upotrebe automatizovane mehanizacije pod zemljom, nakon što je u februaru došlo do urušavanja rudnika u regionu Unutrašnje Mongolije, kada su poginule 53 osobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana