U Grčkoj privedeno šest osoba zbog bombaških napada

Tanjug
U Grčkoj privedeno šest osoba zbog bombaških napada

ATINA - Antiterorističke jedinice u Grčkoj uhapsile su šest osoba nakon policijske operacije u Atini u vezi sa terorističkom grupom koja je preuzela odgovornost za tri bombaška napada i prijetila sudijama, prenosi grčki javni servis ERT.

Pored šestorice uhapšenih, među kojima su dva aktivna vojnika, u bombaške napade koji su predmet istrage, navodno su umiješane još četiri osobe koje se nalaze u zatvorima zbog drugih krivičnih djela.

Svih 10 osumnjičenih suočavaju se sa optužbama, uključujući članstvo u terorističkoj organizaciji, pokušaj ubistva i kršenje zakona o oružju i eksplozivima.

U velikoj akciji policija je pretresla deset kuća i zaplijenila oružje, eksploziv, metke, kao i mobilne telefone i kompjutere.

Policijsko odjeljenje za borbu protiv terorizma izvršilo je danas racije u različitim dijelovima Atine u vezi sa napadima koje su izveli ekstremisti krajnje ljevice, uključujući paket bombe koji je ranije ovog mjeseca poslat tužiocu Apelacionog suda u Solunu.

Nepoznata anarhistička grupa pod nazivom "Armed Response" preuzela je ranije odgovornost putem internet objave i dodala da će pojačati napade na pravosuđe u znak solidarnosti sa zatvorenim kolegama militantima.

Grupa "Simpraki Ekdikisis" (Zavjera osvete) preuzela je odgovornost za tri terorističke akcije, uključujući bombaški napad na automobil zatvorskog službenika u Hajdariju u julu 2023, bombaški napad na građevinsku kompaniju u Kifisiji u novembru 2023. i eksploziju bombe u zgradi Narodne banke u Petraloni 25. januara ove godine.

Grčka antiteroristička policija izvršila je u utorak racije i hapšenja u vezi sa napadima koje su preuzeli ekstremisti krajnje ljevice, uključujući paket bombe koji je poštom poslat višem sudiji, rekli su zvaničnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana