Tramp opet šokirao tvitom: Počeo sam zid

Agencije
Tramp opet šokirao tvitom: Počeo sam zid

Predsjednik SAD Donald Tramp objavio na svom nalogu na Tviteru da je počela gradnja zida koji bi trebalo da spreči ilegalne ulaske Meksikanaca na teritoriju SAD.

Tramp je tvitom odgovorio na optužbe u vezi s njegovom oštrom imigracionom politikom, koju mediji ilustruju uz pregršt fotografija djece među rešetkama privremenih pritvorskih jedinica.

"Odvajanje porodica na granici je posljedica loših zakona demokrata. Zakoni o bezbjednosti granice bi trebalo da se promjeni, ali demokrate ne mogu da se saberu! Počeo sam zid", napisao je Tramp.

On misli na sporni zid između Meksika i SAD, koji bi, prema Trampovom planu, trebalo da zaustavi ilegalne ulaske Meksikanaca na teritoriju SAD. Američki predsjednik je u nekoliko navrata pričao o važnosti tog zida, koji bi trebalo da spreči, kako je opisao Meksikance, "životinje" da ulaze u Ameriku. Kasnije je obrazložio da je mislio na ozloglašene kriminalce.

Zvaničnici s druge strane zida, međutim, protive se Trampovoj ideji, a tamošnji predsjednik je poručio Trampu da Meksikancima ne pada na pamet da plate taj zid. Ni sada, niti bilo kada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana