Tramp: Moja posjeta Davosu već veoma uspješna

Tanjug
Tramp: Moja posjeta Davosu već veoma uspješna

Davos- Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je večeras da je njegova posjeta Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu "već veoma uspješna".

"Svjedoci smo ogromnih investicija i danas je bio veoma uzbudljiv i veliki dan i za našu zemlju", rekao je Tramp novinarima između sastanaka koje ima u Davosu.

Tramp se danas u Davosu sastao sa liderima Britanije i Izraela, Terezom Mej i Benjaminom Netanijahuom, a sutra će održati govor.

Po dolasku u Davos Tramp je rekao da donosi poruku "mira i prosperiteta".

Tramp je u Davos stigao helikopterom iz Ciriha. Uoči polaska, on je poručio da tamo ide da bi "svijetu rekao kako Americi ide odlično".

"Naša ekonomija jača i sa svime što radim, biće samo bolja... Naša zemlja konačno Pobjeđuje ponovo!", naveo je Tramp na Tviteru uoči odlaska iz Bijele kuće put Davosa.

Svjetski ekonomski forum, koji okuplja predstavnike svjetske poslovne i političke elite u švajcarskim Alpima, iznenađujuća je destinacija za Trampa koji je pobijedio na izborima sa agendom "Amerika na prvom mjestu", ocjenjuje AP.

Tramp bi večeras trebalo da priredi večeru za predstavnike biznisa, a sutra da održi govor pred poslovnim i političkim liderima.

Tramp, koji kao biznismen nikad nije bio pozvan u Davos gdje se okupljaju predstavnici krupnog kapitala, biće prvi američki predsjednik na Svjetskom ekonomskom forumu od 2000. godine, što će mu, kako navodi Rojters, pružiti priliku da popriča sa nekim "elitnim globalistima" koje je kritikovao u izbornoj kampanji 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana