Tramp Hilari: Rekla si da gubitnik treba da prihvati ishod

Tanjug
Tramp Hilari: Rekla si da gubitnik treba da prihvati ishod

Vašington - Novoizabrani predsjednik SAD Donald Tramp kritikovao je demokratu Hilari Klinton.

Kritike su upućene jer se Klintonova priključila nastojanjima da se ponovo prebroje glasovi u tri države sa tijesnom razlikom u kojima je Tramp odnio pobjedu.

Tramp je ponovio da je Klintonova tokom jedne od njihovih debata rekla da bi gubitnici na izborima trebalo da prihvate ishod, iako im se ne dopada.

Tokom duge kampanje, republikanac Donald Tramp je rekao da su izbori "namješteni" protiv njega, ali je nazvao nastojanje kandidatknje Stranke zelenih, Džil Stajn da se ponovo prebroje glasovi u Viskonsinu, Mičigenu i Pensilvaniji "prevarom" i podsmijavao se odluci Hilari Klinton da se priključi tom nastojanju.

Glasali su milioni birača i Tramp je pobjedio Klintonovu u sve tri države - sa oko 27.000 glasova više u Viskonsinu, 12.000 u Mičigenu i 68.000 u Pensilvaniji, dok je Džil Stajn dobila oko jedan odsto glasova u sve te tri države.

"Hilari Klinton je priznala poraz na izborima kada me je pozvala prije pobedničkog govora, posle objavljivanja rezultata," objavio je Tramp na Tviteru i dodao "Ništa se neće promjeniti".

Kampanja Hilari Klinton nije inicirala ponovno prebrojavanje glasova, vjerujući da ponovno prebrojavanje ne bi izmjenilo rezultat, navodi Glas Amerike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana