Tramp: Akcije Fejsbuka i Tvitera "totalna sramota"

Tanjug
Tramp: Akcije Fejsbuka i Tvitera "totalna sramota"

VAŠINGTON - Bivši američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da su akcije Fejsbuka, Tvitera i Gugla "totalna sramota" i da bi tehnološke kompanije trebalo da plate političku cijenu.

"Ono što su Fejsbuk, Tviter i Gugl učinili je totalna sramota i sramota za našu zemlju", naveo je Tramp u izjavi optužujući kompanije za kršenje njegovih prava na slobodu govora.

"Ove korumpirane kompanije za društvene medije moraju da plate političku cijenu i nikada im se više ne smije dozvoliti da unište i desetkuju naš izborni proces", poručio je Tramp.

Trampov nalog na Fejsbuku suspendovan je, nakon upada demonstranta u zgradu Kongresa u Vašingtonu 6. januara, a donošenje konačne odluke je prebačeno na Nadzorni odbor, koji je nezavisno telo i može da promijeni odluke koje se tiču naloga na društvenim mrežama.

Nadzorni odbor je danas podržao odluku o suspenziji Fejsbuk naloga bivšeg američkog predsjednika, ali je saopštio da je suspenzija na "neodređeno vrijeme" bila pogrešna, prenosi agencija Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana