Teško bolesna d‌jeca iz Gaze prvi put od početka rata idu na liječenje preko Kerem Šaloma

GS
Foto: Telegram

GAZA - Teško bolesna d‌jeca iz Pojasa Gaze prvi put od početka rata odlaze na liječenje u inostranstvo preko graničnog prelaza Kerem Šalom koji se nalazi na granici Izraela, Gaze i Egipta, objavio je danas Tajms of Izrael.

Teško bolesna palestinska d‌jeca, uključujući onu oboljelu od kancera, čekaju sa članovima porodica u bolnici Naser u Kan Junisu na jugu Pojasa Gaze nakon što su navodno dobila dozvolu izraelske vojske da odu na liječenje preko graničnog prelaza Kerem Šalom.    

Palestinski mediji su javili da d‌jeca sa sjevera Pojasa Gaze treba da budu odvedena na liječenje u inostranstvo, kao i da je akcija koordinisana preko Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).    

Od kada je Izrael početkom maja preuzeo granični prelaz Rafah na granici Pojasa Gaze sa Egiptom, Palestinci nisu mogli da napuste enklavu.      

Izrael je zatvorio sve svoje prelaze sa Pojasom Gaze nakon napada Hamasa 7. oktobra na jug Izraela, a kasnije ih je ponovo otvorio za isporuku humanitarne pomoći, ali ne i za Palestince da napuste enklavu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana