Tajlanđani u žalosti

Agencije
Foto: Tanjug/AP

UTAJ SAVAN- Porodice i prijatelji danas oplakuju djecu i ostale žtrve masovnog zločina u ruralnoj oblasti na sjeveroistoku Tajlanda, koji je počinio otpušteni policajac.

Najmanje 24 od 36 ljudi ubijenih u pucnjavi u malom gradu Utaj Savan bila su djeca i to je bio najveći masakr ove vrste u istoriji Tajlanda, prenio je AP.

Predstavnici Vlade i kraljevske porodice jutros su položili vijence na ceremoniji ispred ulaza u Centar za dječiji razvoj. Poslije njih, cvijeće su ispred drvenih vrata položili članovi porodica žrtava.

Mnogi iz rodbine ubijenih okupili su se ispred centra za brigu o djeci da bi pokrenuli proces dobijanja nadoknade. Na lice mjesta poslati su psiholozi da bi im pružili podršku.

Sedam od deset ranjenih osoba i danas se nalaze u bolnicama. Očekuje se da će tokom dana ranjene obići tajlandski kralj Maha Vadžiralongkorn i kraljica Sutida, a premijer Prajut Čan Oča posjetiće i dječiji centar i bolnice.

U centralnom parku u Bangkoku planirano je bdenje.

Policija spekuliše da je napadač odabrao dječiji centar jer je ustanova bila blizu njegovog doma.

Ubica je identifikovan kao Panja Kamrap /34/, bivši policijski narednik koji je otpušten ranije ove godine jer je bio optužen u vezi sa drogom, a danas je trebalo da se pojavi pred sudom.

On je izvršio samoubistvo nakon što je kod kuće ubio suprugu i dijete. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana